Implantat

Tandimplantat används för att ersätta en eller flera förlorade tänder. Implantatet består av titanskruvar som fästs i tandbenet. På titanskruvarna fäster vi distanser och på distanserna sätts sedan de konstgjorda tänderna.

Kontakta oss för konsultation om tandimplantant!


Estetisk tandvård

Estetisk tandvård handlar om att förbättra tändernas estetiska utseende. Skillnaden mellan estetisk och traditionell tandvård, är att den traditionella vården i första hand är inriktad på medicinska behov.

 

Tandblekning, skalfasader och tandreglering är tre saker som bland annat innefattar estetisk tandvård.

Det finns olika anledningar till varför man väljer estetisk tandvård, exempelvis:

  • Sneda och ojämna tänder
  • Missfärgade och mörka tänder
  • Skadade tänder
  • Mellanrum mellan tänderna
  • Svårigheter att tugga

Välkommen att kontakta oss för mer information!


Allmän undersökning

En tandläkarundersökning är den rutinundersökning som genomgås regelbundet. Hur ofta du bör gå på allmän undersökning vid vuxen ålder beror på hur mycket problem du har med dina tänder. Om man inte har några större problem brukar man göra en undersökning per år.

De vanligaste problemen är karies och tandlossning och det är viktigt att det upptäcks i tid, därför är rekommendationen att gå på regelbundna besök hos sin tandläkare.

Tillsammans med oss på Symbioskliniken lägger vi upp en individuell behandlingsplan för dig.

Innan ett besök

Du behöver inte förbereda dig innan en tandläkarundersökning mer än att borsta tänderna extra noggrant.

Under tandläkarundersökningen

Vid undersökningen kontrollerar tandläkaren manuellt och med hjälp av röntgen om du har hål, hur tandköttet ser ut och om det finns risk för tandlossning. Vid besöket brukar tandläkaren även slipa bort eventuell tandsten.

Om det visar sig att du har några problem som behöver åtgärdas, till exempel ett hål så kommer vi tillsammans fram till hur och när det skall åtgärdas.

Välkommen till Symbioskliniken!


Tandblekning

Tandblekning är idag en vanlig behandling som kan utföras både hemma eller hos tandläkare. Metoden går ut på att använda en blekande gel, ibland i kombination med ljusbehandling eller laser.

Före besöket

Om du har hål, tandsten eller missfärgningar måste detta åtgärdas innan behandling.

Hur lång tid tar behandlingen?

På en tandvårdsmottagning tar behandlingen ungefär en timme. För ett riktigt bra resultat kan behandlingen behöva upprepas en till två gånger vid olika tillfällen.

Har tandblekning några biverkningar?

Ett par dygn efter behandling kan obehagliga ilningar och irriterat tandkött förekomma. På lång sikt har tandblekning inte några biverkningar.


Fasader

Hos Symbioskliniken kan vi hjälpa dig som önskar få fasader. Fasader är en estetisk behandling och används för att ändra formen på dina tänder och ge dig ett nytt leende. Det kan exempelvis vara om dina tänder är väldigt missfärgade, har förstörts av karies eller är trasiga/har gått sönder.

Hur fungerar fasader?

En fasad är ett tunt skal som limmas på tandens frontyta. På Symbioskliniken använder vi oss av handgjorda, helkeramiska porslinsfasader av hög kvalité. Fasaderna är gjorda av E.max som är en stark typ av porslinsfasad som handtillverkas av en tandtekniker..

Välkommen att boka en konsultationstid hos Symbioskliniken!


Tandhygienist

Hos oss på Symbioskliniken kan du få behandling hos en tandhygienist. Tandhygienisten jobbar framför allt med förebyggande munhälsa.

Innan ett besök hos tandhygienist

Du behöver inte förbereda dig på något speciellt sätt innan ett besök hos tandhygienist men att ha nyborstade tänder är bra.

Vad gör tandhygienisten under en behandling?

En tandhygienist tar bland annat bort tandsten, beläggningar och överskott av fyllning. Även putsning och polering av dina tänder kan utföras.

Efter ett besök

Tandhygienisten kommer också att ge dig tips på hur du själv tar hand om dina tänder på bästa sätt för att du skall ha en god tandhälsa.


Akut tandvård

Har du fått tandvärk eller andra akuta besvär med tänderna? Hos Symbioskliniken ser vi till att du får rätt hjälp snabbt. Kontakta oss för att boka en akuttid!